

Kampanjen har gått i perioden 1.10.24 til 28.2.25. I den periuoden har de over 14 millioner visningene gjort at mer enn 67.000 unike personer har besøkt Bliblikkenslager.no til sammen 81.000 ganger. Akkurat som tidligere år har målet med kampanjen vært å øke kjennskapen til ventilasjons- og blikkenslagerfaget slik at flere vurderer faget når de skal søke videregående skole.
Annonsene består hovedsakelig av små videosnutter der unge blikkenslagere viser frem og forteller om sin hverdag på skole og jobb.
— Vi ser fortsatt at det er det naturlige og ekte som treffer best hos målgruppen. Og har erfart at Snapchat egner seg best til korte annonser som raskt kommer til poenget og oppfordrer til å lese mer på nettsiden. På TikTok får vi i større grad mulighet til å bygge kjennskap over tid, og er ikke like avhengige av at ungdommene klikker seg videre til Bliblikkenslager.no for å lære mer, sier prosjektleder Tirill Ilebekk Hansen.
Siden januar 2024 har TikTok-kontoen @bliblikkenslagerno vært driftet løpende gjennom året, og ikke bare i kampanjeperioden oktober til februar som tidligere. Her legges det både ut videoer som det betales for å få mange til å se, men også videoer som spres gratis og naturlig «utenfor sesong».
— Ved å løpende fylle på med innhold sikrer vi jevn synlighet overfor de ungdommene som er nysgjerrige på faget. Selv om det nok prates mest om studievalg i tiden opp mot søknadsfristen 1. mars, vet vi jo at dette er et stort valg som modnes over tid, sier Hansen.
Bli blikkenslager-kampanjens viktigste oppgave er å sørge for at flere ungdommer hører om faget og at vi får vist frem hva det handler om. Men digitale kampanjer alene er ikke nok. Valget om utdanningsvei styret i stor grad av praktiske og lokale forhold, som nærhet til utdanningstilbud, mulighet til å prøve seg på verkstedet eller samtaler med en engasjert faglærer.
— Digitale kampanjer sørger for oppmerksomhet og kjennskap som absolutt er viktig, men det er på alle måter et «tillegg til» – og ikke et «i stedet for» den avgjørende en-til-en-kontakten som finner sted ute i fylkene, sier direktør i VBL, Ane Dyrnes.