Aktuelt
Suksess med entreprenør-samarbeid
Da arbeidsgiveren gikk konkurs, startet blikkenslageren egen bedrift. Godt samarbeid med entreprenører har gitt en god start for den ferske blikkenslagerbedriften.
Tommy Belsaas var en av rundt 45 som mistet jobben da ventilasjonsfirma Bakco AS gikk konkurs ved påske i 2018. Da fulgte han en drøm om å starte for seg selv, og etter kort tid som enkeltmannsforetak startet han aksjeselskapet Blikkenslager Tommy Belsaas AS. Siden har aktiviteten bare gått rett til værs.
– Gjennom mange år i bransjen hadde jeg mange kontakter og jeg fikk raskt mange forespørsler om både ventilasjon og utvendig blikk, sier Belsaas til Blikkenslagere.no.
Allerede det første året omsatte han og en til for 1,4 millioner kroner, og passerte 3 millioner i omsetning i 2019. I år er det forventet at de 5 ansatte vil nærme seg 5 millioner kroner i omsetning. Begge årene har gått med et lite overskudd.
– Jeg fikk en flygende start med byggentreprenører som kontaktet meg. Derfra har det gått kjapt med ekspansjonen, sier Belsaas.
To ansatte er i ferd med å ta svennebrev, og en ny lærling har begynt sin utdannelse i bedriften.
I fjor inntok bedriften et lokale som er samlokalisert med elektriker-firmaet Elpros AS, Steinkjer og Murmester Hagen As.
Nytte av hverandre
– Vi har gjensidig nytte av hverandre og det er ikke sjelden at vi skal tekke ei pipe som er så dårlig murt at vi henviser til murerfirmaet, og omvendt når de trenger pipebeslag etter deres arbeid, sier blikkenslageren.
Også elektrikerfirmaet kan i økende grad være en nyttig partner, ikke minst med fremtidens solcelleanlegg.
Til daglig er det samarbeidet med flere entreprenører gjennom tid som gir mye arbeid både på ventilasjon for boliger og utvendig blikkenslagerarbeider.
Hovedmarkedet er Steinkjer, Inderøy og Snåsa. Tidvis deltar de i prosjekter som samarbeidspartnere har i andre områder. Blikkenslageren gleder seg over stor byggeaktivitet i regionen. 2020 blir et godt år.
Ikke vokse for mye
– Fortsetter det som nå, vil vi sikkert vokse til 6-8 ansatte etter hvert. Noe større har vi ikke mål om å bli, sier Belsaas.
Han er leder i prøvenemnda og er opptatt av å bidra til god rekruttering til faget. To ansatte som ble tatt inn som hjelpearbeidere er i ferd med å ta utdannelse og svennebrev, og det er aktuelt å ta inn flere lærlinger etter hvert.
– Jeg er opptatt av at vi skal bidra med å levere god kvalitet på arbeidet vårt, samt å samarbeide med andre som ønsker å gjøre en god jobb. Da er det også viktig at vi som bedrift stiller opp og tar ansvar med å lære opp nye generasjoner i faget. Etter hvert planlegger jeg å ta mesterbrev for å bidra til at vi har god kunnskap om den jobben vi skal gjøre.