Det blir mange timer i bil for Arnfinn Aamodt i Aamodts Blikk og Ventilasjon i Kristiansand som er i gang med et prosjekt på Elverum.

Arnfinn kjører 50 mil til jobb – en vei

– Det er ikke så ofte jeg kjører så langt, nei, sier Arnfinn Aamodt i Aamodts Blikk og Ventilasjon i Kristiansand som er i gang med et prosjekt på Elverum.

Publisert Sist oppdatert

På retreatsenteret Søsætra i skogen utenfor Elverum rehabiliteres og moderniseres eksisterende bygningsmasse. I tillegg bygges flere nye bygg. Når alt står ferdig, skal stedet kunne ta imot opp til 22 gjester. Hovedhuset rommer soverom, kjøkken, fellesarealer og basseng. På tunet foran låven bygges tre arkitekttegnede hytter som rommer soverom og bad. I låven bygges det kurssal og soverom med bad. På Søsætra skal det tilbys kurs og retreater innen meditasjon og personlig utvikling. Stedet er forventes å komme i drift januar 2025. Bak utviklingen står stiftelsen En bedre verden.

Aamodts Blikk og Ventilasjon har blikk- og ventilasjonsjobb på rundt halvannen million på Søsætra i Elverum.

Aamodts Blikk og Ventilasjon har blikk- og ventilasjonsjobben. Aldri har de hatt et prosjekt så langt unna hjemmemarkedet i Kristiansand.

– Vi har hatt enkelte jobber i Oslo, men vi har aldri vært så langt som dette. Dette får holde, sier en smilende Arnfinn Aamodt som har tilbrakt noen timer bak rattet i det siste.

Sørlendingen Arnfinn Aamodt trives godt i Elverums dype skoger med blikk og beslag.

– Vi prøver å jobbe ganske intensivt når vi er her slik at vi får utnyttet tiden best mulig. Bilkjøringen går helt fint, sier blikkenslageren om distansen på nesten 500 kilometer hver vei.

Til sammen utfører Aamodts Blikk og Ventilasjon arbeider for rundt 1,5 millioner kroner på prosjektet.

– Vi har hatt tak, takrenner, nedløp, vindusbeslag, luftehatter og ventilasjon. I tillegg har vi kantbeslått under solcellepanel og levert kantbeslag. På driftsbygningen er det brukt magnesiumsink. Ellers er det brukt mye svart plastbelagt. Vi har montert to aggregater, ett på 3000 kubikk og ett på 1500 kubikk – det ene fra Dantherm og det andre fra Swegon.

– Vi skal være ferdige i løpet av året. Det er stort sett jeg og vår ventilatør som har jobbet på prosjektet. Vi er underleverandør til Aamodt Bygg som vi jobber en del med ellers, og så fikk vi denne jobben. Det passet egentlig veldig fint siden vi hadde litt ledig kapasitet før sommeren, sier Arnfinn Aamodt.

Søsætra renoverer eksiterende bygningsmasse og bygger flere nye bygg på området.
Powered by Labrador CMS