Godt samarbeid på nok et prosjekt. Fra venstre Geir Salvesen (Salvesen Blikk og Ventilasjon), Ole Kristian Vigsnes (Salvesen Blikk og Ventilasjon) og Frank Glomset (Blikkenslagermester Leif Hansen).

Broderlig samarbeid på toppen av byen

I restaureringen av det gamle branntårnet i byen jobber de to blikkenslagerbedriftene sammen.

Publisert Sist oppdatert

Salvesen Blikk og Ventilasjon AS har fått kontrakten med Kristiansand kommune og har tatt med seg Blikkenslagermester Leif Hansen AS inn i prosjektet.

– Dette styrker oss som laug og viser at vi kan ta store jobber sammen, sier daglig leder i Geir Salvesen i Salvesen Blikk og Ventilasjon il Blikkenslagere.no.

– Vi fikk en telefon fra kommunen om vi kunne påta oss blikkenslagerarbeidet på byens gamle branntårn som er under restaurering. Vi har mye å gjøre og valgte å ta med oss Blikkenslagermester Leif Hansen. Det er flinke, løsningsorienterte folk og greie mennesker. Kjemien stemmer oss imellom. Begge selskapene evner å finne gode løsninger, slik at vi kan ta slike spesielle jobber. Vi har hatt flere prosjekter som dette, blant annet på byens domkirke og på Sandens kjøpesenter for noen år siden. Vi begynner etter hvert å få litt erfaring med slike prosjekter, sier Salvesen.

Det gamle branntårnet i sentrum av Kristiansand restaureres.

Det gamle branntårnet i sentrum av Sørlandets hovedstad hadde store skader og restaureringen innbefatter både mur og blikk. Tårnet er 25 meter høyt og ble bygget 1892. Nå er den gamle kobbertekkingen tatt ned. Den har stått der siden 1923 og har lekket den siste tiden. Nå er råteskadene på undertaket reparert, og ny kobbertekking er i ferd med å komme på plass. Tårntaket er fem meter høyt og får ny skinnende ny kobber og takrenner i samme materiale.

Geir Salvesen med den nye kuppelen som skal på toppen av tårnet. Den er laget i sink og er en nøyaktig rekonstruksjon av den gamle. Det er brukt 140 timer på jobben.

– Vi har fått hjelp med rekonstruksjonen av spiret av Menes Metal Works i Horten. De har gjort en kjempefin jobb, sier Salvesen som sammen med de ansatte planlegger å legge inn en plate i toppen av tårnet med innhogget navn med de som har jobbet på prosjektet. 

Da de åpnet tårnet fant de inskripsjonene til blikkenslagerne som gjorde jobben for 98 år siden. Sammen med platen fant de noen ølkorker fra byens bryggeri. Denne gangen er det ikke sikkert det er ølkorker som blir overraskelsen til de som skal restaurere tårnet en gang i fremtiden.

– Ett eller annet skal vi finne på. Kanskje blir det en mobiltelefon, sier Geir Salvesen.

Det er en begeistret gjeng med blikkenslagere som jobber på det gamle branntårnet i byen. Fra venstre Geir Salvesen og Ole Kristian Vigsnes, begge fra Salvesen Blikk og Ventilasjon.
Frank Glomset i Blikkenslagermester Leif Hansen.
Powered by Labrador CMS