Egil Pettersen i Takspesialisten er styremedlem i NHO Byggenæringen og har nå fått gehør for et spennende prosjekt med å utvikle tjenester for de små bedriftene i organisasjonen.

Egil Pettersen vil jobbe for småbedriftene i NHO

Egil Pettersen sitter i styret i NHO Byggenæringen og har nå lagt frem forslag om å utvikle tjenester til nytte for de små bedriftene som er med i organisasjonen.

Publisert

Daglig leder i Takspesialisten AS, Egil Pettersen, ble valgt inn som styremedlem i NHO Byggenæringen i fjor. Etter et år ved styrebordet skryter han både av styret og administrasjonen i NHO Byggenæringen. Og så har han sammen med Karsten Raddatz fra anleggsgartnerne fått gehør for å jobbe frem et tilbud til de små bedriftene for at de skal ha større nytteverdi av et medlemskap og for at de små skal få verktøy å møte utfordringene med.

Vil jobbe for de små

Ideen bak initiativet fra Egil Pettersen er basert på at NHO Byggenæringen skal hjelpe sine medlemsbedrifter til å bli mer fremgangsrike.

– Styret i VBL besøkte nylig VBLs søsterorganisasjon i Sverige og jeg ble veldig imponert over hva de kan tilby sine medlemmer. I en liten organisasjon som VBL her i Norge er det begrenset med støttefunksjoner. De mindre bedriftene har imidlertid mye til felles, uavhengig av bransje. Derfor tror jeg det er viktig at det blir laget et opplegg til de små som gjerne har begrenset merkantil kapasitet og kompetanse og ofte sliter med å holde seg oppdatert på lovverket. Den første kontakten med lovverket får de små ofte ved tilsyn eller kontroll.

Verktøykasse og servicekontor

– Hva ønsker dere å tilby de små bedriftene?

– Vi ser i utgangspunktet for oss å tilby en digital administrativ verktøykasse og et servicekontor for akutt hjelp for de med begrenset merkantil kompetanse. Jeg ivrer etter å etablere et møtested for å løfte aktuelle problemstillingene og skape en vei inn i NHO og bransjeforeningene gjennom samkjøring av informasjon og kunnskap. Jeg mener NHO må bli flinkere til å fortelle hva vi har, ikke bare gjennom en e-post, men ved å bruke hele NHO-systemet best mulig for å få løst bedriftenes utfordringer.

Pettersen har også klare tanker om hva dette ikke skal være.

– Dette skal ikke være en sutreklubb for små og mellomstore bedrifter. Og så skal det ikke være de store mot de små, eller omvendt. Målet er å bringe de små mer sammen på en god måte.

– Jeg vil at vi skal skape en felles regional møteplass med høyaktuelle tema der vi synliggjør NHO Byggenæringen, og der vi sørger for at små og mellomstore bedrifter føler seg ivaretatt på en god måte. Vi håper at det vi kan tilby for de små og mellomstore bedriftene også vil være et godt argument for medlemskap i NHO og NHO Byggenæringen.

Vil teste pilotprosjekt

– For meg er det viktig at dette ikke bare blir nok et utvalg, men at vi er konstruktive og skaper resultater. NHO har allerede et SMB-forum, men bare et fåtall har hørt om det og vet hva de gjør. Det nye initiativet blir et nytt SMB-løft.

Pettersen vil nå teste ut et pilotprosjekt i Rogaland der målet er å få til et arrangement til høsten.

Prosjektleder er Solveig Horne i TEF. Det skal nå gjennomføres en undersøkelse blant de små og mellomstore bedriftene for å kartlegge deres behov. Deretter blir det en SMB-pilot i Rogaland der Solveig Horne, Karsten Raddatz og Egil Pettersen jobber med forslag til tema på første møte.

– Jeg oppfordrer alle i VBL til å bidra i prosjektet med innspill til hva som er viktig å få tatt opp og hva de vil at vi skal levere på, sier en engasjert Pettersen som også har en klar melding som en sak ventilasjon- og blikkenslagerbransjen er svært opptatt av:

– HMS- kommer opp i hele sin bredde i NHO Byggenæringen. Jeg vet at mange er opptatt av dette. Jeg vil bare si at vi er på ballen!

Powered by Labrador CMS