En stolt salgssjef i Flexit, Espen Magne Karlsen, viste frem nyvinningen på VVS-messa.

Øker virksomhetsgraden med ny rotorteknologi 

Flexit har lansert ny ventilasjonsteknologi, kalt Stage Wheel. Produsenten mener nyvinningen representerer et betydelig teknologisk sprang innen produksjon av roterende varmevekslere, og at den setter en ny standard for ytelse og energieffektivitet.

Publisert

– Vi har testet og utviklet dette i et prosjekt sammen med Sintef og NTNU. Den er også patentert. Det vi har fått til er revolusjonerende, sier salgssjef i Flexit, Espen Magne Karlsen når vi møter ham på standen under VVS- dagene. 

Den nye teknologien skal øke virksomhetsgraden med inntil 10 prosent.

Selve nyvinningen var gullakkert for anledningen og stod i en glassmonter godt synlig for de besøkende på messa.

Stage Wheel-teknologien overfører varmen i ventilasjonsluften gjennom rotorhjulet i flere steg. Det designede mønsteret med optimalisert geometrisk form og materialtykkelse gjør at rotorveksleren kan ta opp og bruke en mye større andel av varmen fra luften som veksles. Flexit mener selv at dette kanskje er det største teknologiske spranget siden rotoren erstattet kryssveksleren.

Den nye teknologien gir en ytelsesøkning på opptil 10 prosent sammenlignet med konvensjonell teknologi. Stage Wheel-teknologien reduserer varmetapet og gjør at varmeveksleren kan ta opp og bruke en større andel av varmen fra luften. 

– Dette bidrar til å redusere energikostnadene for våre kunder og støtter samfunnets grønne omstilling og er ny standard for energieffektivitet. Flexit er den eneste aktøren på markedet som kan vise og dokumentere en reell virkningsgrad med en forbedring på opptil 10 prosentpoeng sammenlignet med dagens konvensjonelle teknologi, sier Espen Magne Karlsen.

Powered by Labrador CMS