Bransjedirektør i VBL, Ane Dyrnes, oppfordrer bransjen til å nominere prosjekter til Bygg og Bevarprisen.

Oppfordrer bransjen til å nominere bedrifter til Bygg og Bevarprisen

– Det er utrolig mange flinke bedrifter i vår bransje som hadde fortjent Bygg og Bevarprisen. Nominer bedrifter du mener fortjener prisen, lyder oppfordringen fra bransjedirektør Ane Dyrnes i VBL.

Tidligere vinnere av Bygg og Bevarprisen

2012 - Møbelverkstedet Restaurering

2013 - T. Berner & Co AS

2014 - Stokk & Stein, Lom

2015 - Malermester Ole Andreas Klaveness, Oslo

2016 - HøieUeland

2017 - Malermester Studsrud

2018 - XK Entreprenør

2019 - Bøylestad Moen AS

2020 - Spanne blikk AS og Blikkenslager Nesse og Karlsen

2021 - Karlsen & Nordseth Entreprenør AS

2022 - Sollie Bygg

2023 - Murmester Haldor Meling AS

For noen få år siden gikk prisen til en blikkenslagerbediftene Spanne blikk AS og Blikkenslager Nesse og Karlsen for arbeidet med Haugesund rådhus.

Nå er det klart for nominasjon til årets utdeling. Det gjør at bransjedirektør Ane Dyrnes, oppfordrer bransjen til å nominere kolleger som fortjener prisen. 

– Vi har en mange bedrifter i bransjen som jobber på verneverdige og spesielle bygg. Derfor er min klare oppfordring å nominere flinke bedrifter i bransjen. De er det mange av, sier Dyrnes til Blikkenslagere.no.

Det er Bygg og Bevar som deler ut Bygg og Bevar-prisen. Med prisen vil de hedre bedriftene som gjør dette arbeidet til et levebrød - de som utmerker seg innen utførelse og formidling og på denne måten bidrar de til å løfte restaureringsmarkedet.

Hvem kan nomineres?

  • Bedrifter som har utvist høy faglig kvalitet i samsvar med bygningenes stil, alder, materialbruk, konstruksjon og lokale egenart.
  • Bedrifter som aktivt arbeider med kompetanseutvikling blant ansatte i bedriften, og rekruttering til næringen.
  • Bedrifter som deler sin kunnskap om byggeskikk og håndverk i markedet og samfunnet for øvrig.
  • Kandidatenes kvaliteter dokumenteres gjennom prosjekter og aktiviteter de siste årene.

Prisen

Fagjuryen kårer én vinner blant forslagene som sendes inn. Vinneren mottar et diplom og en pengepremie på kr 50 000. Prispengene skal brukes til kompetanseutvikling for bedriften.

Du kan nominere ditt forslag her

Fagjuryen

Bygg og Bevarprisen deles ut av en fagjury som bedømmer innsendte nominasjoner. Denne består av:

Juryformann Sjur Mehlum er utdannet tømrer og etnolog. Han har lang erfaring fra kulturminnevernet, både som utførende og som ansatt hos Riksantikvaren. I dag jobber Sjur som seksjonsleder - Tilstand og bygningsvern i Multiconsult.

Jørgen Leegaard er har bakgrunn som direktør for samfunnspolitikk i Byggenæringens Landsforening. Jørgen er utdannet byggmester og har et øye for bedrifter som jobber systematisk med kompetanseutvikling og tar eldre bebyggelse på alvor.

Janne Wilberg er en fargerik friantikvar som er mest kjent som tidligere byantikvar i Oslo gjennom 12 år. Janne er utdannet kunsthistoriker og har bak seg en lang karriere innenfor kulturmiljøfeltet. Blant annet fra Forsvarsbygg, Riksantikvaren og Miljødepartementet.

Einar Engen har i mange år jobbet i bygningsvernet og i museumssektoren, og med en rekke restaureringsprosjekter. Gjennom årene har han opparbeidet seg unik kjennskap til kulturminnevernet over hele landet.

Powered by Labrador CMS