Stian Wrålsen, regionsjef sør/vest i Trox Auranor, viste med stolthet frem verdensnyheten - et nytt patentert tilluftskammer.

Presenterte verdensnyheter utviklet i Norge

Det utvikles nye produkter på løpende bånd hos Trox Auranor. På VVS-dagene presenterte mange nyheter, noen av dem verdensnyheter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er litt tidlig ute. Noe av dette er verdensnyheter og skal lanseres i Tyskland neste år, men nå viser vi noe av dette her på VVS-dagene, sier Stian Wrålsen, regionsjef sør/vest i Trox Auranor med stolthet i stemmen når vi møter ham på deres stand.

Mye av det som vises frem er utviklet i Norge.

Nytt tilluftskammer

Trox Auranor viste også frem et nytt tilluftskammer.

– Vi har hatt Luna for himlingsmontasje og Tellus for åpen montasje. Nå skal vi kombinere dette i ett kammer. På sikt vil dette bli slått sammen til ett aggregat.

– Det nye kammeret, som er patentert, skal hete PBM og er samme runde kammer om det er himling eller åpent. Du bytter bare utløpet/ringer for å tilpasse det til en himlingsmontert eller åpen ventil. Hvis du har et bygg med en åpen løsning i dag som skal ha himling, så er det bare fire skruer og et bytte av ringen. Kammeret kan stå. I forbindelse med ombruk, er det samme kammer om det er åpent eller skjult anlegg. Det er bare utløpet du bytter. Vi viser vi en prototyp her på messa. Det blir veldig spennende å jobbe med dette produktet fremover. Vi har mange mennesker hos oss som jobber med dette nå, sier Wrålsen.

Det nye tilluftskammeret PBM er alt i ett og kan lett tilpasses både himlingsmontasje og åpen montasje.

Nytt styringssystem

Trox Auranor lanserer nytt styringssystem med navnet OX.

– Systemet skal gjøre service og rehabilitering enkelt. Løsningen kan styre VAV i et rom med trådløse sensorer. Det settes opp via nett på telefon og er veldig fleksibelt på hvilken type VAV og hvilken type motorer som benyttes. Det kan brukes både på nye Modbus-motorer eller på eksiterende 0-10 volt VAVer som står der i dag. På standen her har vi 15 år gamle spjeld som er koblet opp og som fungerer. Med løsningen får du smartifisert de gamle spjeldene med appstyring og moderne grensesnitt. Det er ganske gøy, sier Wrålsen som har flere nyheter i armet.

Trox Auranor lanserer nytt styringssystem med navnet OX.

Nytt prosjekteringsverktøy

Trox Auranor lanserte også den nye softwaren Trox Configurator som er et prosjekteringsverkøy.

– Her kan du legge inn bygget ditt og så kan du legge inn etasjer, fløyer og rom, så legger du inn det tekniske utstyret du skal ha. Nå du legger inn et kammer og du kjører litt feil luftmengde, så vil systemet varsle deg og spørre deg om du ønsker denne luftmengden. Systemet skal hjelpe deg å prosjektere det lufttekniske anlegget. Du kan også dele systemet med andre. En rådgiver som bruker løsningen kan lett gi tilgang til entreprenør og leverandør slik at de kan jobbe i det samme systemet. Når prosjektet er ferdig kan det det overføres rett i webshop og du får ut bestillingslister, EPDer, FDVer og datablader og underlag, sier Wrålsen.

Trox Auranor lanserer ny software. regionsjef Stian Wrålsen viste frem Trox Configurator som er et prosjekteringsverkøy.

«All time high»

En rekke produktnyheter vitner om en stor innovasjonstakt hos ventilasjonsprodusenten på Jaren. Og det som skjer i Norge, legges merke til innad i konsernet.

– Det er historisk satsing hos oss og er nok «all time high». Det er mye som skjer nå og det legges merke til i hele konsernet. Nylig var en delegasjon fra vår søsterbedrift Mexico på besøk hos oss for å se på det vi driver med hos oss. De ble veldig imponert. Noen av våre produkter har de kjøpt med seg til Mexico, så får vi se på sikt om de skal produsere dem selv. Foreløpig skal de kjøpe hos oss, sier Stian Wrålsen som opplevde stor interesse for produktnyhetene i løpet av VVS-dagene.

Powered by Labrador CMS