Hos tradisjonsrike Brodin står spesielle og utfordrende prosjekter i kø.

Spennende prosjekter for tradisjonsrik bedrift

Brodin ble startet i 1938 og drives i dag av tredje generasjon. Fortsatt preger tradisjonshåndverk bedriftens mange prosjekter.

Publisert Sist oppdatert
Jan Martin Brodin.

Brodin i Oslo har seks ansatte, en lærling og fire av de ansatte har svennebrevet.

– Jeg startet selv å jobbe her i 1986, og i 2000 ble jeg daglig leder og tok over driften, forteller Jan Martin Brodin.

– Det falt veldig naturlig for meg å begynne som blikkenslager. Siden det var min farfar som startet dette firmaet, så tok faren min over og da var det på en måte lagt til rette for meg, forteller Brodin.

– Jeg liker yrket veldig godt og er glad for at jeg fikk en slik mulighet, legger Brodin som stortrives med utfordringer i hverdagen.

– Nesten hver dag er det nye utfordringer med ting som skal lages på verkstedet og ting som må tilpasses på stedet. Dette er noe av det jeg liker best med faget, at jeg må finne løsninger på ting og produsere deler jeg aldri har vært borti før, forteller Brodin driver mest med lokale småprosjekter for tiden.

For eksempel har de nylig montert beslag på en takterrasse i en bygård på Grünerløkka.

– Vi spesialiserer oss mest på bygårder, takomlegging og båndtekking. Dette er noe vi har drevet med helt siden starten, sier Brodin som i tillegg gleder seg over mange spesielle og utfordrende prosjekter. Ett av dem er et prosjekt på Bankplassen i Oslo der de brukte bly på ornamenter.

– Det mest spennende med her var bruken av bly for å kle noen ornamenter av betong. Det gikk rundt åtte kvadratmeter bly på prosjektet. Bly er ikke noe vi var veldig kjent med før dette, og vi trodde det kom til å bli en utfordring og forme det. Men det visste seg og være veldig lett og håndtere og resultatet ble veldig fint, forteller Brodin.

Brodin
Powered by Labrador CMS