Jarle Sverre Strømmegjerde i Stranda Ventilasjon opplever stor interesse for ventilasjonsrister med 100 prosent vannutskilling.

Stor interesse for rister som hindrer vanninntrengning

Mens «vanntette» ventilasjonsrister før var et kystprodukt, opplever nå Stranda Ventilasjon stor interesse fra steder med innlandsklima.

Publisert Sist oppdatert

Stranda Ventilasjon har produsert ventilasjonsrister og reguleringsspjeld i mer enn 40 år og har blitt en nisjeprodusent med hele landet som marked. Endret klima og vær gjør at bedriften ser en økende etterspørsel etter ventilasjonsrister med 100 prosent vannutskilling.

Økt etterspørsel

Nylig hadde de stand på VVS-dagene og opplevde også der stor interesse for ventilasjonsrister med 100 prosent vannutskilling.

– Produktet er testet hos Sintef og har hatt en økende ettersprøsel de siste årene. Det regner jo ikke rett ned lenger, det regner jo vertikalt, og det regner mer der det tidligere ikke var så mye nedbør. Med klimaendringene er det slutt på at det bare er kysten som har regn. Det ser man jo på alle oversvømmelsene på Østlandet. Det er mye mer regn der, sier daglig leder i Stranda Ventilasjon, Jarle Strømmegjerde.

Det har gjort at etterspørselen etter ventilasjonsrister med 100 prosent vannutskilling har økt de siste årene, aller mest i innlandet som også ser behovet for å hindre inntrengning av vann og snø i ventilasjonskanalene.

Mest til nybygg

 – Det meste av våre leveranser av denne type rister er til nye bygg, men også noe til ettermontasje som er et økende marked i årene fremover. Samtidig opplever vi en del hjertesukk fra byggdriftere som har store problemer med å holde vann og snø ute fra eldre ventilasjonsanlegg. Det er ikke alltid de får gehør for det med innkjøperne i bedriften. Det er ikke tvil om at det står mange rister rundt om som skulle vært skiftet, sier Strømmegjerde som også opplever økende interesse for ventilasjons som skal forhindre innbrudd.

– Vi har utviklet en rist for innbrudds- og terrorsikring med RC6-klasse. Denne leverer vi mye av til kraftverk og steder som krever ekstra sikring. Vi ser en sterk etterspørsel etter dette produktet. Vi leverer også en del sikringsutstyr til andre rister, sier Jarle Strømmegjerde.

Som en følge av økt etterspørsel setter bedriften nå spaden i jorda for et nytt bygg på Stranda. Planen er å flytte inn i oktober 2025. Det nye bygget gir bedriftens 12 ansatte en mer strømlinjet produksjon og tilrettelegger for fremtidig vekst for nisjeprodusenten.

Powered by Labrador CMS