Førde Metallprodukt har hatt et stort prosjekt på Førde sentralsjukehus.

Stort prosjekt på
Førde sentralsjukehus

Leveransen til Førde sentralsjukehus er et stort prosjekt for Førde Metallprodukt og deres 15 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet på Førde sentralsjukehus har pågått siden høsten 2022 og skal være innflyttingsklart høsten 2024.  Fasadeprosjektet er et av de større prosjektene Førde Metallprodukt har jobbet på.

Spennende

- Jeg synes dette er et spennende prosjekt å være en del av. Det er særlig spennende å få delta med planlegging, utforming og løsninger av fasadeprodukter for å få frem gode visuelle uttrykk, sier Margit Buanes Roth, daglig leder i Førde Metallprodukt.

Bygget har ni etasjer og en grunnflate på rundt 1.650 m2.

Margit Buanes Roth, daglig leder i Førde Metallprodukt, forteller om et spennende prosjekt for bedrifen.

- Bygget er et flott arkitektonisk bygg med ulike fasadeuttrykk som for eksempel swisspearl, fibersement og fasadekassetter. Vi bruker ulike beslagsløsninger og mange spesialproduserte detaljer, forteller Roth.

Høy aktivitet

Kundemassen til Førde Metallprodukt omfatter entreprenører, byggevare, tømrerbedrifter, privatkunder og spesialprodusering for teknisk rettede bedrifter.

- I produksjonen er det to fulle stillinger. Og vi produserer mye beslagsvarer, takhatter, pipebekledninger og spesialprodukter. I tillegg lagerfører vi også ventilasjonsdetaljer, ventilasjonsfilter for ulike aggregattyper. Verkstedet server i stor grad disse kundene også, sier Roth.

I løpet av det siste året har bedriften utvidet satsingsområdene sine til også å omfatte solskjerming og brannsikring.

Ti av bedriftens 15 ansatte har svennebrevet og tre er fagskoleingeniører. To av de ansatte har også aksjeposter i bedriften.

- Vi har mye arbeid fremover og forsøker å utføre prosjektene med egne ansatte. Toppene forsøker vi å redde uten bruk av bemanningsbyrå, men heller samarbeide med andre lokale bedrifter om innleie av personell, forteller Roth.

Samtidig er det en utfordring med å skaffe unge lærlinger.

- Vi forsøker å samarbeide med opplæringskontor og skoler. Dette gjør vi gjennom sponsing av materiell, undervisning og å ta godt imot elever som er utplassert, sier Roth som understreker viktigheten av å være aktivt med å presentere faget.

Full fart hos Førde Metallprodukt. Fra venstre: Margit B. Roth, Rune Rysjedal, Artur Galek og Tim Rune Butz,.
Powered by Labrador CMS